Peuter & Oudergym

Moeders, vaders, opa's, oma's, ooms & tantes, iedereen is welkom bij de Peuter- & Oudergym van Exalto Sport om iedere week met zijn of haar peuter een gezellige, leuke gymsportles mee te maken. Peuter- & Oudergym is speciaal bedoeld voor de peuter, die samen met papa en mamma, opa en oma of iemand anders lekker wil gymmen in een 'echte' sportzaal. "Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net", zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Leren van elkaar

Voor ouders is de sportzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Gymsport en opvoeding

De gymsport kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert uw peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Spelen is leren

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als: over de bank en onder de rekstok door, zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door beweging komen de begrippen echter tot leven. Als begeleider kunt u uw kind daarbij helpen. Door bijvoorbeeld bepaalde dingen voor te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zelf ook moet klimmen of klauteren. Activeren, stimuleren en ondersteunen, daar waar nodig is. Dat zal uw kind voldoende aanzetten tot bewegen. Overigens zal dit soms ook van u zelf enige inspanning vergen. Maar wat is er leuker dan samen "paardje te rijden", "kom maar in m'n huisje" te spelen of te "jonassen". Sommige kinderen zullen eerst 'de kat uit de boom kijken', maar na een tijdje vanzelf mee gaan doen. De kinderen zullen elkaar daarin ook stimuleren.

PICT0018PICT0026

 

De Sponsoren:

  • Sponsoren
  • Sponsoren